Nataša  Mihevc

Nataša Mihevc

Specialistka otroške in mladostniške psihiatrije

Nataša Mihevc je v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše Ljubljana zaposlena od leta 2015. Diplomirala je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je pod okriljem Zdravniške zbornice Slovenije opravila tudi specializacijo iz otroške in mladostniške psihiatrije.

Na področju diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije ter preprečevanja akutnih in kroničnih duševnih motenj se redno dodatno izobražuje na domačih in tujih strokovnih srečanjih. Opravila je tudi prvo stopnjo usposabljanja iz vedenjskih in kognitivnih terapij Društva za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije. Poleg tega je uspešno zaključila prva dva sklopa podiplomskega študija iz družinske dinamike in sistemske družinske psihoterapije, izobraževanja priznanega s strani Evropskega združenja za družinsko terapijo – European Family Therapy Association (EFTA). Trenutno je aktivno vključena še v zadnji skop omenjenega izobraževanja, ki poteka v okviru Katedre za psihiatrijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Inštitutom za družinsko in sistemsko psihoterapijo.

Poleg obravnave otrok in mladostnikov tako opravlja tudi svetovanje in terapevtsko delo z njihovimi starši in svojci ter svetuje pedagogom in drugim v otrokovem oz. mladostnikovem socialnem okolju pri posebej ogroženih otrocih in mladostnikih. Sodeluje tudi pri organizaciji in izvedbi izobraževalnega in raziskovalnega dela, nudi mentorstvo zdravnikom specializantom in strokovnjakom drugih strok ter sodeluje pri strokovnih timih.