Bojan  Belec

Bojan Belec

PSIHIATER

Dr. Bojan Belec je zdravnik specialist z dolgoletnimi izkušnjami pri zdravljenju duševnih motenj otrok, mladostnikov in odraslih.

Svojo poklicno pot je začel na Psihiatrični kliniki v Ljubljani, kjer je leta 1999 opravil specializacijo iz psihiatrije. Več let je delal na področju zdravljenja kemičnih odvisnosti. S sodelavci je sooblikoval in nekaj let tudi vodil novo ustanovljeni Oddelek za detoksikacijo, kasneje pa Oddelek za podaljšano intenzivno zdravljenje odvisnosti. Oba oddelka sta bila v Sloveniji prva specializirana bolnišnična oddelka za zdravljenje odvisnosti od drog.

Strokovno se je izpopolnjeval v Sloveniji in tujini na področjih zdravljenja odvisnosti, motivacijskih, vedenjskih in kognitivnih tehnik. Dokončal je podiplomski študij iz psihoterapije psihopatologije, otroške in mladostniške psihiatrije ter uvodni študij iz skupinske analize.

V Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše je zaposlen od leta 2007. Pri duševnem zdravju odraščajočih se posebej posveča področju eksperimentiranja z drogami in zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami ter zdravljenju hiperkinetične motnje.

Je avtor in soavtor strokovnih člankov in samostojnih publikacij, v katerih obravnava klinično terapevtske pristope k zdravljenja kemičnih in nekemičnih odvisnosti ter zdravljenju hiperkinetične motnje pri otrocih in mladostnikih.

Skupaj s sodelavci Centra in drugih ustanov doma in v tujini sodeluje v raziskavah s področja duševnega zdravja odraščajočih. Je član ožje ekspertne skupine Evropskega združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo, zadolžene za razvoj dobre klinične prakse in smernic zdravljenja duševnih motenj, ki se pojavijo v različnih obdobjih odraščanja. Kot predavatelj in mentor sodeluje v do- in podiplomskem študiju na področju otroške in mladostniške psihiatrije in socialne pedagogike.

Je član Republiškega strokovnega kolegija za otroško in mladostniško psihiatrijo in podpredsednik Združenja za otroško in mladostniško psihiatrijo.

Spletna stran za boljše delovanje uporablja t.i. piškotke (več o tem). Ali se strinjate z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik?    

Strinjam se