Strokovni simpozij ob 60-letnici Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Ljubljana

Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana in 

Mestna občina Ljubljana sta 

OB 60-LETNICI SVETOVALNEGA CENTRA ZA OTROKE, MLADOSTNIKE IN STARŠE LJUBLJANA 

pripravila STROKOVNI SIMPOZIJ 

~ 60 LET PODPORE PRI VZGOJI, UČENJU IN ODRAŠČANJU ~

HOTEL FOUR POINTS BY SHERATON LJUBLJANA MONS
26. – 27. MAREC 2015

Častni pokrovitelj strokovnega simpozija »60 let podpore pri vzgoji, učenju in odraščanju« je bil župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Janković.

SVETOVALNI CENTER ZA OTROKE, MLADOSTNIKE IN STARŠE LJUBLJANA v letu 2015 praznuje 60 let. Leta 1955 je Mesto Ljubljana ustanovilo Vzgojno posvetovalnico Ljubljana, predhodnico današnjega centra. V času svojega obstoja je postal, tudi v državnem merilu, ena osrednjih strokovnih institucij, ki skrbi za duševno zdravje otrok in mladostnikov, ob tem pa nudi podporo staršem in vzgojno izobraževalnim institucijam. Značilnost našega dela je interdisciplinarno timsko delo, s katerim združujemo in povezujemo koncept duševnega zdravja s konceptom učne uspešnosti in socialne vključenosti ter presegamo sektorske meje, kar težave otrok, mladostnikov in staršev, ki se na nas obrnejo po pomoč, tudi zahtevajo.

Okroglo obletnico smo označili delovno, z dvodnevnim strokovnim simpozijem. V okviru simpozija smo razgrnili problematiko, s katero se srečujemo, ter predstavili izbor strokovnih pristopov, ki jih pri delu uporabljamo. Pričeli pa smo vendarle s slavnostnim delom, v katerem smo se ozrli tudi v preteklost. Slavnostni del smo zaključili s pogostitvijo.

Simpozij smo dokumentirali na več načinov:

  • Program simpozija - TUKAJ (v delu)

  • Zbornik simpozija lahko naročite TUKAJ. Posamezna poglavja lahko prenesete na svoj računalnik v pdf formatu brezplačno TUKAJ (v delu).   

  • Video galerija dogodka TUKAJ.

  • Foto galerija dogodka TUKAJ (v delu)